Update Coronacijfers: Ziekenhuisopnames en overlijdens blijven stijgen.

Het aantal mensen dat in het ziekenhuis belandt met corona blijft stijgen. Elke dag worden gemiddeld 206 patiƫnten met het virus opgenomen. Er liggen ruim 2.800 coronapatiƫnten in het ziekenhuis. 170 van hen hebben intensieve verzorging nodig. Het aantal overlijdens stijgt tot gemiddeld 21 per dag.

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames blijft nog altijd stijgen. Tussen 21 en 28 maart werden per dag gemiddeldĀ 206 coronapatiĆ«nten opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een toename met 20 procent ten opzichte van week ervoor.

Er lagen gisterenĀ 2.855 patiĆ«ntenĀ met een coronabesmetting in de Belgische ziekenhuizen (+17 procent). Er liggen nuĀ 170 coronapatiĆ«ntenĀ op de afdeling intensieve zorg, dat is een daling met 5 procent. Op 9 maart zakte het aantal patiĆ«nten op intensieve zorg voor de eerste keer in bijna 5 maanden tot onder de 200.Ā 

Tussen 19 en 25 maart werden dagelijks gemiddeldĀ 11.052 nieuwe besmettingenĀ vastgesteld, 11 procent meer in vergelijking met de voorgaande periode. Het aantal besmettingen gaat opnieuw over de 10.000. We moeten er wel rekening mee houden dat het aantal besmettingen onderschat wordt. Niet iedereen laat nog een PCR-test afnemen na een positieve zelftest.Ā HetĀ aantal testen (37.900)Ā is tussen 19 en 25 maart gestegen met 1 procent. DeĀ positiviteitsgraadĀ in diezelfde periode lag opĀ 31,1 procentĀ (+2,7 procent). Dat betekent dat 31 op de 100 testen positief waren.Ā 

Het meeste nieuwe besmettingen worden in Vlaanderen opgemeten. Maar ook in Walloniƫ en Brussel is er een stijgende trend.

Tussen 19 en 25 maartĀ overleden dagelijks gemiddeld 21 mensenĀ aan de gevolgen van COVID-19. Dat is een stijging met 12 procent ten opzichte van de voorgaande referentieperiode. In totaal zijn er in BelgiĆ«Ā 30.747 corona-overlijdens te betreuren

Topartikels bij Goeiedag.be