Update Coronacijfers: Ziekenhuisopnames en overlijdens blijven stijgen.

Het aantal mensen dat in het ziekenhuis belandt met corona blijft stijgen. Elke dag worden gemiddeld 206 patiënten met het virus opgenomen. Er liggen ruim 2.800 coronapatiënten in het ziekenhuis. 170 van hen hebben intensieve verzorging nodig. Het aantal overlijdens stijgt tot gemiddeld 21 per dag.

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames blijft nog altijd stijgen. Tussen 21 en 28 maart werden per dag gemiddeld 206 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een toename met 20 procent ten opzichte van week ervoor.

Er lagen gisteren 2.855 patiënten met een coronabesmetting in de Belgische ziekenhuizen (+17 procent). Er liggen nu 170 coronapatiënten op de afdeling intensieve zorg, dat is een daling met 5 procent. Op 9 maart zakte het aantal patiënten op intensieve zorg voor de eerste keer in bijna 5 maanden tot onder de 200. 

Tussen 19 en 25 maart werden dagelijks gemiddeld 11.052 nieuwe besmettingen vastgesteld, 11 procent meer in vergelijking met de voorgaande periode. Het aantal besmettingen gaat opnieuw over de 10.000. We moeten er wel rekening mee houden dat het aantal besmettingen onderschat wordt. Niet iedereen laat nog een PCR-test afnemen na een positieve zelftest. Het aantal testen (37.900) is tussen 19 en 25 maart gestegen met 1 procent. De positiviteitsgraad in diezelfde periode lag op 31,1 procent (+2,7 procent). Dat betekent dat 31 op de 100 testen positief waren. 

Het meeste nieuwe besmettingen worden in Vlaanderen opgemeten. Maar ook in Wallonië en Brussel is er een stijgende trend.

Tussen 19 en 25 maart overleden dagelijks gemiddeld 21 mensen aan de gevolgen van COVID-19. Dat is een stijging met 12 procent ten opzichte van de voorgaande referentieperiode. In totaal zijn er in België 30.747 corona-overlijdens te betreuren

Topartikels bij Goeiedag.be