Bûûmplanters en GTSM plantten samen een bos in Brussegem

Op woensdagvoormiddag 16 februari sloegen twee klassen van de GTSM Merchtem en de vzw Bûûmplanters de handen in elkaar om de aanplanting van een bos in de Osseltraat af te werken. De maandag daarvoor was men op een privéterrein al met het beplanten gestart. Zelfs minister Weyts, bevoegd voor de Vlaamse Rand, kwam toen een handje toesteken. Hij plantte er de tienduizendste Gordelboom.

Nu was het de beurt aan twee klassen, 6de sanitair en 7de verwarming, van de GTSM om de hand aan de ploeg te slaan of beter in dit geval, de schop ter hand te nemen. Het planten van bomen in Merchtem blijft daarmee op kruissnelheid en…de teller loopt nog altijd!

De vijftienkoppige bende planters stond onder leiding van leerkrachten Dieter D’Haese en Jana Collaert. Zij staken de laatste inheemse boomsoorten in de grond van wat een mooi bos moet worden. En de mensen van de Bûûmplanters zagen dat het goed was. “Wij krijgen steun van de Vlaamse overheid om in de groene rand rond Brussel 5000 bomen te planten. Eerst zoeken we eigenaars die een perceel ter beschikking stellen en vervolgens schrijven we de scholen in de buurt aan. Hier in Brussegem werden onder meer wintereik, winterlinde, beuk, boskers en nog verschillende soorten struiken aangeplant.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk