Arbeider komt om het leven bij plaatsing waterput

In Borchtlombeek, een deelgemeente van Roosdaal, is woensdagvoormiddag een arbeider omgekomen bij een werfongeval. De man kwam om het leven toen een betonen waterput tijdens het verplaatsen op hem terecht kwam.

“Het ongeval gebeurde door het verplaatsen van een betonnen waterput”, zegt Martin Van den Bossche, arbeidsauditeur in Halle-Vilvoorde. “Die woog ongeveer acht ton. De kabel waarmee de put gehesen werd, brak daarbij af. Het slachtoffer stond op dat moment onder de put en was op slag dood.”

Er werd een perimeter rond de werf ingesteld en de situatie op de werf werd bevroren in afwachting van het onderzoek. “De inspectiedienst Toezicht op het Welzijn op het Werk werd gecontacteerd en zal verder onderzoek naar de omstandigheden voeren. Details over het slachtoffer kan ik niet geven. De werkzaamheden werden wel uitgevoerd aan het huis van de werkgever van het slachtoffer.”

Topartikels editie Ninove-Dender