Versnelde vaccinatiecampagne in het vaccinatiecentrum Affligem

 De Eerstelijnszone AMALO schakelt meer dan √©√©n versnelling hoger. Sinds deze week is het vaccinatiecentrum in Affligem overgeschakeld van 2 naar 4 vaccinatielijnen en naar 3 vaccinatiedagen per week. Vanaf volgende week wordt dat 4 dagen. Vanaf 27 december zal het vaccinatiecentrum overgaan naar 8 lijnen. Vanaf januari zal het 5 dagen per week geopend zijn, teneinde de boosterprikken maximaal te kunnen verwerken.

In AMALO zijn er 65.000 18-plussers die reeds 2 vaccins gekregen hebben en dus in aanmerking komen voor een boosterprik. Daarvan heeft 20 % reeds een boosterprik gekregen. Tegen eind december zou dit 40 % moeten zijn, tegen eind januari 100 %. Alle 60-plussers werden uitgenodigd om in januari hun boosterprik te krijgen. Het gevolg hiervan is dat, nu er lijnen en dagen bijkomen, er in december en januari extra dagen zijn vrijgekomen. Een groot deel van de 45- tot 60-jarigen zullen dus nog voor Nieuwjaar een boosterprik krijgen. Echter, wie een afspraak heeft staan in januari en deze naar voor wil schuiven, kan contact opnemen met het callcenter via mail vaccinatie@elz-amalo.be of op het nummer 053 83 33 29. Van zodra er een plaats vrijkomt, zullen deze mensen worden ingepland. Het callcenter is dagelijks bereikbaar van 9 tot 12 uur en 13 tot 17 uur. 

Ook de QVAX-lijst wordt opnieuw gebruikt in het vaccinatiecentrum van Affligem. Inschrijven kan via www.qvax.be. Dit kan enkel gebruikt worden door mensen die nog geen uitnodiging hebben ontvangen.

Donderdag kunnen in de Tuinbouwschool alle leerkrachten en schoolpersoneel van de Merchtemse scholen terecht voor een boosterprik. Dit geldt ook voor onthaalouders en medewerkers van een kinderopvang. Deze vaccinaties zijn allemaal al vastgelegd. Zodoende kunnen al deze mensen opnieuw paraat staan na de jaarwisseling.

Woon je in Merchtem, maar werk je in een kleuter- of lagere school in een andere gemeente en word je hierdoor niet uitgenodigd om je prioritair te laten vaccineren? Stuur dan een e-mail met jouw gegevens naar jeroen@elz-amalo.be. De Eerstelijnszone AMALO bezorgt je nadien een uitnodiging.

Hulpbehoevende personen die moeilijk de verplaatsing kunnen maken naar Affligem kunnen nog altijd terecht bij de Minder Mobielen Centrale  op het nummer 052 38 18 12. Een vrijwilliger brengt je dan veilig naar het vaccinatiecentrum. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk