Opruimingswerken brand Kloosterstraat opgestart

Op vrijdag 9 april woedde een verschrikkelijke brand in de Opwijkse kloosterstraat. Niet minder dan 34 appartementen werden in de as gelegd. Hun bewoners zaten met de klap zonder dak boven hun hoofd. Nu, meer dan acht maand later, is een aannemer aan de slag gegaan om de site op te ruimen. Heel die tijd was wat nog van het gebouw restte afgesloten met dranghekkens.

De afbraak en heropbouw werd op de lange baan geschoven omdat de verzekeraar een aantal personen en instanties – daaronder ook de gemeente – voor de rechtbank daagde om uit te maken wie welke verantwoordelijkheid voor de brand droeg en dus (mee) zou opdraaien voor de schade. Onlangs zette de gerechtsexpert het licht op groen om de werken op te starten.

Hoe lang het zal duren voor de bewoners weer in hun appartement terecht kunnen is nog koffiedik kijken.

Lees ook: Steunfonds brand Kloosterstraat afgesloten.


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...