Opruimingswerken brand Kloosterstraat opgestart

Op vrijdag 9 april woedde een verschrikkelijke brand in de Opwijkse kloosterstraat. Niet minder dan 34 appartementen werden in de as gelegd. Hun bewoners zaten met de klap zonder dak boven hun hoofd. Nu, meer dan acht maand later, is een aannemer aan de slag gegaan om de site op te ruimen. Heel die tijd was wat nog van het gebouw restte afgesloten met dranghekkens.

De afbraak en heropbouw werd op de lange baan geschoven omdat de verzekeraar een aantal personen en instanties – daaronder ook de gemeente – voor de rechtbank daagde om uit te maken wie welke verantwoordelijkheid voor de brand droeg en dus (mee) zou opdraaien voor de schade. Onlangs zette de gerechtsexpert het licht op groen om de werken op te starten.

Hoe lang het zal duren voor de bewoners weer in hun appartement terecht kunnen is nog koffiedik kijken.

Lees ook: Steunfonds brand Kloosterstraat afgesloten.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk