Merchtem: WZC Ter Stelten en parkeren

Uit de aanpassing van het meerjarenplan blijkt dat de prijzen van het verblijf in het WZC Ter Stelten tot het einde van de legislatuur niet zullen worden aangepast. Op de laatste gemeenteraad sprak Tom Van Gestel namens NVA de hoop uit dat er na drie jaar geen forse verhoging gaat volgen en hij vroeg zich fijntjes aan af of dit nieuws niet de aanzet was van de volgende kiescampagne? Burgemeester Maarten Mast antwoordde dat daar niks van aan is.

Schepen Julie Asselman (LVB) kon melden dat momenteel alle plaatsen in het WZC ingenomen zijn behalve de drie doorschuifkamers waarin er werken bezig zijn. Van Gestel liet ook nog verstaan gekant zijn tegen de te hoge boete (30 euro) voor iemand die zondigt tegen de regels van het kortparkeren.  “Een alles behalve sociale maatregel!” Van parkeren gesproken, Joris Verspecht vond namens PRO dat de timing van de werken aan de August De Boeck-parking wel slecht gekozen was of vervelend voor de handelaars in het centrum en dat bovendien in volle kerstshoppingperiode. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk