Vlaamse regering geeft drie miljoen euro steun voor ontwikkeling Asiat-site

De Vlaamse regering heeft een projectsubsidie van 2.997.000 euro toegekend aan Vilvoorde voor de ontwikkeling van de Asiat-site. In het kader van het ‘Relanceplan Vlaamse veerkracht’ geeft de Vlaamse regering op die manier een financiële impuls aan stadsvernieuwingsprojecten.

Met dit project wil de Vlaamse regering samen met stad Vilvoorde en een private partner de voormalige militaire basis Asiat omvormen tot een bruisende ontmoetingsplek en kloppend hart voor de buurt. De site beslaat 5,2 ha, en kent grote uitdagingen op gebied van sociale veiligheid en preventie van vandalisme, maar heeft ook een uitzonderlijk potentieel onder andere door de grote oppervlakte en de aanwezigheid van groen.

Met de projectsubsidie wordt werk gemaakt van een multidisciplinair kunstcentrum waar kunst gemaakt en getoond kan worden. Daarnaast komt er ook een laagdrempelig vrijetijdscentrum voor jongeren. Tussen de gebouwen wordt er ingezet op open groene ruimte als plek voor ontmoeting en recreatie. Er wordt ook werk gemaakt van een overdekte ruimte die toegankelijk is voor sportactiviteiten. Op de gebouwen komen er groene daken die onder andere toegankelijk zullen zijn als publieke tuin. De nutsvoorzieningen aan de gebouwen worden bovendien hersteld.

“Zo zet de Vlaamse regering extra in op jeugd in onze Zennestad”, zegt Jong N-VA Vilvoorde voorzitter Jeroen Bergers. “Terecht want gedurende de coronacrisis kregen jongeren het hard te verduren.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise