22 reeën gevangen in Plantentuin en elders vrijgelaten

In de Plantentuin van Meise zijn eind oktober tweeëntwintig reeën gevangen. Ze vormden een bedreiging voor de waardevolle bloemen- en plantencollecties in het park omdat ze alles aan het kaalvreten waren.

Twee jaar geleden kreeg de Plantentuin van Meise nog heel wat kritiek omdat er toen werd gekozen voor het neerschieten van een tiental reeën. Na verontwaardigde reacties van onder meer dierenrechtenorganisatie GAIA en Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA), werd er toen beslist om in de toekomst de reeën te vangen en over te brengen naar een andere plaats.

Omdat de reeënpopulatie opnieuw heel groot geworden was, moest er nu opnieuw ingegrepen worden, zij het op een meer vreedzame manier. Het natuurhulpcentrum van Oudsbergen kwam ter plaatse en heeft de reeën gevangen. Ze hebben allemaal een zendertje gekregen en zijn vrijgelaten in de natuur.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise