Volkssterrenwacht MIRA extra open in kerstvakantie

De eindejaarsperiode verloopt door corona toch weer anders verlopen dan we enkele maanden geleden gehoopt hadden. Zo is er een extra week verlof bijgekomen voor de kinderen. Volkssterrenwacht MIRA speelt daar op in.

“Om ervoor te zorgen dat ouders en grootouders met hun kinderen/kleinkinderen toch ook wat boeiende activiteiten kunnen doen gedurende deze komende drie weken, willen wij op MIRA ons aanbod verruimen”, zegt Philippe Mollet van MIRA. “In plaats van enkel op woensdag en zondag, zullen wij de komende drie weken ook op dinsdag en donderdag in de namiddag de deuren openen voor individuele bezoekers.”

Kinderen tot 10 jaar kunnen gratis langskomen, wie ouder is betaalt slechts drie euro. “Een buitenkans dus om voor weinig geld een fascinerende reis te komen maken doorheen de wondere wereld van sterren en planeten. Met veel experimenten om zelf te doen en met een bezoek aan onze grote telescoopkoepels. En als het weer meewil, kunnen alle bezoekers door de telescoop kijken naar de zon, en vanaf de late namiddag ook naar de planeten Venus, Jupiter en Saturnus. Kom zeker ook kennismaken met de nieuwste aanwinst op ons weerstation: de Campbell-Stokes heliograaf, een toestel dat het op een spectaculaire manier mogelijk maakt om het aantal uren zonneschijn te meten.”

Concreet: MIRA is open voor individuele bezoekers van 14 tot 18 uur op dinsdagen 28 december en 4 januari; woensdag 29 december en 5 januari; donderdagen 30 december en 6 januari; en zondagen 2 januari en 9 januari.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise