Bizon zet kerstbomentraditie verder

Tradities zijn er om gerespecteerd te worden, dat meent ook Willy “Bizon”, de uitbater van ’t Pandoerken. Net als vorig jaar heeft hij zowat gans de Stationsstraat voorzien van kerstbomen. Zaterdagmorgen was hij al met een gans team paraat om 60 bomen rond te brengen en vast te maken aan de gevels. “Dit moet zowat de 26ste keer zijn,” aldus Willy. “De firma Abbeloos  – “vrienden onder vrienden” – leverde, wij dragen ze rond en de buren moeten de boom zelf versieren. Het is ook niet de bedoeling dat ze die binnen in huis zetten. Op twee mensen na, doet iedereen mee, ook de andere nationaliteiten die hier ondertussen komen wonen zijn. Dit brengt sfeer en gezelligheid in de straat. In het centrum, met al die verlichting is het al ok, maar moesten er in de gemeente nog enkele handelaars of zelfstandigen zijn, die in hun straat ook zo’n geste doen onder de vorm van gratis bomen, het zou nogal een kerstsfeertje zijn in Merchtem!” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk