Vrouwen Wolvertem Merchtem blikken buur Mazenzele-Opwijk in

Afgaande op het klassement in 2de nationale A leverde de laatste wedstrijd van de heenronde, tussen KHO Wolvertem (4de) en Eendracht Mazenzele-Opwijk (2de), een onvervalste topper op. Na anderhalf uur derbyvoetbal schoot daar niets meer van over want de thuisploeg had de Opwijkse buren ingeblikt met liefst 7-1. De jonge “Wolvinnen” peuzelden hun iets oudere soortgenoten helemaal op. Aanvankelijk verliep het gelijkopgaand maar toen Britt Verhoeven een corner binnenkopte was het hek van de dam. Sneltrein Ilke Emmerechts tikte nummer twee binnen en vervolgens kende Kato Goedgezelschap succes met een geweldig afstandsschot. Nog voor het uur was weggetikt stonden de forfaitcijfers op het bord. Boeman op de linkerflank, Annabel Jacobs, knalde enig mooi binnen en enkele minuten later poeierde Britt Verhoeven een penalty tegen de touwen. Linkspoot Anke De Boeck maakte het half dozijn rond en pas dan kon Elke Van Driessche vanop elf meter de eer redden voor de bezoekers. De thuisploeg bleef echter gas geven en invalster Lotte Vanderveken zette met nummer zeven de kers op de taart. Beide teams gaan nu de winterstop in, die van Wolvertem Merchtem als derde in de stand en die Mazenzele Opwijk om, zoals trainer Kjell Baeyens het verwoordde, de batterijen terug op te laden. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk