Cecilia, maar dan anders …

In het weekend van 20 en 21 november werd op vele plaatsen Sint-Cecilia gevierd door zangers en muzikanten. De patrones van al wie met muziek te maken heeft, wordt op 22 november herdacht. Naast een traditioneel Sint-Ceciliafeest met spijs en drank maken de muzikanten vaak ook een rondgang bij bevriende herbergiers. Dat was ook bij Music Time in Peizegem het geval.

Maar … na het ‘sosissen’ ontbijt volgde een rondgang bij de herbergiers. De muzikanten hadden hun blaasinstrumenten thuis gelaten omdat ze mogelijk konden bijdragen aan een covidbesmetting. In ruil hadden ze een muziekbox en kleine slaginstrumenten meegenomen. In de herbergen werden schlagers gezongen en begeleid met allerlei kleine instrumenten. Dat was best gezellig.

Na het bezoek aan de herbergiers schoven de muzikanten en hun partners de voetjes onder tafel voor een lekker Sint-Ceciliamaal. Ook daar werden de nodige covidmaatregelen gerespecteerd.

In Peizegem wordt ondertussen uitgekeken naar de verlate kermis. Er wordt zelfs een (figuurlijk) kaarsje gebrand opdat de kermis toch zou kunnen doorgaan.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk