Ilan Van Wilder naar Quick Step

Er is een einde gekomen aan het scherpe conflict tussen Ilan Van Wilder en de wielerploeg DSM. Van Wilder lag daar nog een jaar onder contract maar wilde weg omdat hij ‘tegen gewerkt’ werd en dit seizoen nauwelijks een wedstrijd heeft gereden. Van Wilder voelde zich benadeeld en wilde graag naar een andere ploeg. Lange tijd leek het uit te draaien op een rechtzaak maar kort voor de start van het geding kwamen beide partijen tot een compromis.

Van Wilders contract werd dus ontbonden en hij kon naar een nieuwe ploeg. Lotto Soudal en Israel Start Up Nation toonden belangstelling maar het was uiteindelijk De Ceuninck-Quick Step, de ploeg van Patrick Lefevre, die een doorbraak en een compromis realiseerde. Van Wilder tekende een contract voor twee jaar. Samen met Remco Evenepoel en Muari Van Sevenant vormt hij nu de jonge garde Vlaamse garde van De Ceuninck-Quick Step.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk