Merchtems bestuur wuift journalist Jean-Paul Van der Elst uit

Op de voorlaatste gemeenteraad van het jaar maakte het gemeentebestuur even tijd om Jean-Paul Van der Elst (69), de verslaggever van Goeiedag, in de bloemetjes te zetten. Hij kreeg wel geen boeket maar een echt Merchtems cadeau, namelijk een uniek beeldje van twee vechtende steltenlopers. “De steltenlopers, het ultieme symbool  van de gemeente,” verduidelijkte burgemeester Maarten Mast. Hij sprak tevens zijn appreciatie uit voor al de schrijfsels van de Peizegemnaar. Schepen David De Valck noemde Van der Elst een vriend, iemand die professionaliteit koppelde aan een oog voor cultuur en een man met een hart voor Merchtem. Schepen Lien Casier stopte Jean-Paul nog een “goeie” fles toe en daarna het tijd voor het fotomoment.

“Weet je dat ik hier op de persbanken zes  burgemeesters mocht beleven,” blikte Van der Elst terug op zijn gemeentelijke schrijfperiode. “Hubert Jeghers, Chantal De Smedt, Herman Magnus, Luc Van Weyenberg, Eddie De Block en Maarten Mast passeerden de revue. En ik maakte al die jaren ook wat mee in de raadszaal! Ik schreef eerst vijftien jaar voor Het Nieuwsblad en vervolgens evenveel  jaar voor Goeiedag.” En voor wie Jean-Paul – afkomstig van de Klei – niet moest kennen van zijn journalistieke hersenspinsels kwam hem misschien ooit tegen in het Sint-Donatusinstituut waar hij als leraar Nederlands en Engels onderrichtte.

Maar de journalist Jean-Paul, die ontmoette je overal  waar er maar iets te doen was of er wat te beleven viel: Fotootje nemen, wat vraagjes stellen en dan de tekst schrijven. Onder dat alles is nu een streep getrokken. “Of toch niet helemaal want ik ga nog wat teksten blijven maken voor Buna en Snackblad. Ik maakte ook al zes boekjes, met als meest recente “Oppèk, gedichtekes & tiëkeninkskes”. Momenteel zit er nog eentje in de pijplijn en verder zijn er nog tal van andere dingen die me interesseren. Om maar te zeggen, dat ik me zeker niet ga vervelen!” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk