Uniek concert, unieke soliste

Een hele kerk vol krijgen voor een concert met klassieke muziek, het lukt niet overal. Het concert dat vorige zondag (17 oktober) in de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Noodt kerk iet de kerk wel vollopen. Het was dan ook in verschillende opzichten een uniek concert. Jolenthe De Maeyer, één van onze beste violistes, speelde er het concert voor viool en orkest van August De Boeck. Een mooi concert dat vel te weinig wordt uitgevoerd.

En voor Jolenthe, die al jaren een graag geziene gast is bij binnen- en buitenlandse concerten, was het de eerste maal dat zij in Merchtem op het podium stond. Ze speelde het vioolconcerto van August De Boeck met bravoure, ondersteund door Symfonieorkest De Lier onder leiding van Rik Ghesquière.

Het concert begon met de vijfde symfonie van Franz Schubert. Daarna werd het concerto voor viool en orkest van De Boeck gespeeld. Afgesloten werd met de Dahomeyse Rapsodie van onze Merchtemse meester.

Schepen van cultuur David De Valck toonde zich erg blij met de mooie opkomst voor een concert dat eigenlijk ‘al stoemelings’ tot stand was gekomen. En de aanwezigen beseften maar al te goed dat ze een uniek concert hadden bijgewoond.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk