Vaccinatiecentrum verhuist naar toekomstig politiekantoor zone VIMA

De nieuwe locatie voor het vaccinatiecentrum in Vilvoorde en Machelen is het toekomstige politiekantoor langs de Schaarbeeklei. Normaal worden daar de eerste prikken gezet op 8 november. Op 15 oktober sloot VC Bolwerk de deuren.

Het voormalige gebouw van Roche Diagnostics staat al een tijdje leeg. Bedoeling is dat de politiezone VIMA (Vilvoorde-Machelen) er zijn intrek zal nemen. “Die vergunningen zijn nu nog in behandeling”, zegt burgemeester Hans Bonte (Vooruit). “Bedoeling was om er volgend voorjaar met de aanpassingswerken te starten zodat de politie er in het najaar in zou kunnen. We werden nu echter geconfronteerd met de vraag van Vlaamse regering om ons vaccinatiecentrum toch te verlengen. We zullen zeker tot Kerstmis moeten verder werken voor de derde prik van de 65-plussers.”

“Bijgevolg riskeerden we tot Nieuwjaar ons CC Bolwerk ongebruikt te zien blijven en mogelijk zelfs tot de zomer. Het is niet alleen onze cultuurtempel maar ook heel wat verenigingen hebben er hun werking. Dat zijn toch ook allemaal zaken die erg belangrijk zijn voor het welzijn en de gezondheid van de mensen. Het was dan ook een moeilijke maar tegelijk toch ook een evidente keuze om toch te verhuizen naar het gebouw langs de Schaarbeeklei. Even werd ook gedacht aan een tentenkamp op het Bolwerkplein maar dat bleek toch minder praktisch zeker met het oog op de winter. In het gebouw langs de Schaarbeeklei zijn alle basisvoorzieningen zoals elektriciteit en verwarming in orde. Het pand ligt tussen Vilvoode en Machelen en is voor de bevolking goed bereikbaar. Er is een bushalte en ook voldoende parkeergelegenheid, zowel bovengronds als ondergronds.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise