Het feestweekend van Peizegem 150

Het feestweekend van 150 jaar parochie Peizegem komt eraan. Geen grote feesten of stoeten maar een paar leuke activiteiten om de publicatie van het boek Peizegem, een Dorp met een Geschiedenis wat luister bij te zetten. Het boek is van de hand van Herman Larivière die het schreef in samenwerking met de Heemkring Soetendaelle.

Het boek bevat veel meer dan de geschiedenis van de Onze-Lieve-Vrouw-Onbevlekt van Merchtem-ten-Bos, later Peizegem. Het is ook een soort van röntgenfoto van het Peizegem van vandaag met zijn bruisend verenigingsleven.

Op vrijdag 24 september om 20 uur wordt het boek – waarvan al zo’n 360 exemplaren zijn verkocht in voorverkoop – officieel voorgesteld in Ons Parochiehuis. Wie een afspraak heeft gemaakt kan het boek ook al afhalen. Er is een doorlopende tentoonstelling van de Peizegemse verenigingen. Music Time en Cum Decore zorgen voor een gepaste muzikale omkadering.

Op zaterdag 25 september kan je tussen 14 en 16 uur een bezoek brengen aan de kerk en de kerktoren. Om 16.30 uur is er een optreden van Muziek Plastiek in Ons Parochiehuis. Er is een jubileumcafé en de tentoonstelling van de verenigingen. Voor de kinderen is er een minikermis. Zij kunnen ook ritjes maken met het treintje Leireken.

Op zondag 2 september is er om 15 uur in de kerk een gratis jubileumconcert Muziek voor Margaretha met de Peizegemse sopraan Jole De Baerdemaecker en het ensemble Consorto Etereo. Je kan die dag ook een bezoek brengen aan de minikermis, de tentoonstelling en het jubileumcafé. Zowel op zaterdag als op zondag (tot 18 uur) kan je het bestelde boek afhalen.

Foto: Deze mannen zorgden voor een gevarieerd jubileumprogramma: François Le Maire, Kris Larivière, Herman Larivière en Fons De Potter.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk