CC Strombeek start cultuurseizoen in splinternieuwe zaal Den Douwe

We hebben er moeten op wachten: een volwaardig cultuurseizoen met een talrijk publiek en de opening van de nieuwe locatie Den Douwe in Grimbergen. Volgend weekend kan je alvast twee vliegen in één klap slaan. CC Strombeek opent dit nieuwe en toch wel bijzondere seizoen met de voorstelling Balsam in de spiksplinternieuwe zaal Den Douwe.

De voorstelling Balsam belooft alvast alles te zijn wat je moest ontberen in coronatijden. Het is muziektheater dat alle zintuigen beroert. De oren worden verwend met de subtiele klanken van Zefiro Torna, een ensemble dat muziek brengt uit noordelijke en zuidelijke contreien. De smaakpapillen worden geprikkeld met bevreemdende gerechten die koks ter plekke voor je klaar toveren. De ogen worden bedrogen, want deze alchemistische gerechten zijn niet altijd wat ze lijken…

De aparte stervormige opstelling laat het publiek toe om de voorstelling van alle kanten te bekijken en ervaren. Het wordt een belevenis zonder vergelijk. Balsam werd al omschreven als ‘balsem voor de ziel’ en dat is precies wat Laika en Zefiro Torna proberen te zijn. De voorstelling

speelt vrijdag 24 september op uitnodiging, zaterdag 25 september en zondag 26 september (matinee en avondvoorstelling) voor het grote publiek. Zonder twijfel wordt het het feest waarop we zolang gewacht hebben. De slagzin van cultuurseizoen 2021-2022 is ‘Waar waren we gebleven?’

Cc Strombeek is de eerste gebruiker van de zaal, die van dan af beschikbaar zal zijn voor verenigingen en andere.

De week nadien zet het festival Wunderkammer alle hoeken en kanten van het Cultuurcentrum in voor een wonderbaarlijke mix van concerten, performances, interventies. Het wordt een festival voor oren en ogen op 30 september en 1 oktober met avontuurlijke jazz van doorwinterde muzikanten en jonge wolven.

Op 10 oktober zetten we het hele Centrum op Stelten voor onze jongste gasten. Dit jaar geen Bos op Stelten, maar het volledige centrum van Grimbergen met drie festivallocaties voor drie leeftijdsgroepen tussen 3 en 12 jaar. Zoals gewoonlijk zijn er heel wat doe- en beleefactiviteiten op maat van de kinderen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise