UPDATE : Grote werken aan Heirbaan tot februari

Op 13 september starten werken aan de Heirbaan in Merchtem. Het volledige wegdek vanaf de grens met Steenhuffel, boordstenen inbegrepen, wordt vernieuwd. De oude fundering en kasseien van de Heirbaan worden uitgebroken. Het fietspad is nog in goede staat maar de voetpaden worden hersteld waar nodig. De werken verlopen in drie fazen en duren tot februari. Naar gelang van de fase van de werken worden andere wegomleggingen voorzien.

In een eerste fase (vanaf de grens met Steehuffel tot woning nr. 65) is er een omlegging via Terlinden (richting Steenhuffel) en de verkavelingsbanen en Kouter (richting Merchtem).

In een tweede fase (aanvang tweede helft november, van woning nr. 65 tot woning nr. 15) is er een omlegging via de Bleukenweg, Terlinden en de Bontestraat (richting Steenhuffel), de omlegging richting Merchtem blijft dezelfde.

In een derde fase (aanvang na Nieuwjaar, tot aan de Sint-Janstraat – kruispunt niet inbegrepen) blijft de omlegging richting Steenhuffel dezelfde, maar richting Merchtem gaat het via de verkavelingsbanen en de Kouter opnieuw via verkavelingswegen richting Broevink om aan te sluiten op de Sint-Jansstraat.

De bloembakken op het rijvak richting Merchem worden terug geplaatst, de bloembakken op het rijvak richting Steenhuffel niet.

De wegomleggingen richting Merchtem verlopen over smalle wegen en blijven ten allen tijde voorbehouden aan eenrichtingsverkeer. Het zwaardere verkeer wordt omgeleid via Wolvertemsesteenweg/Merchtemsesteenweg, de Driesstraat en de Veilinglaan (grondgebied Meise).

Als alles meezit worden de werken midden februari afgerond.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk