Trapveldjes voor jongeren op Asphaltcosite en Breughelpark

Op vraag van heel wat jongeren en als resultaat van een enquête bij de Assese scholen legde het gemeentebestuur op de Asphaltcosite aan jeugdcentrum ‘t Jass en aan Breughelpark, aan het speelterreintje ter hoogte van de Theodoor Coppensstraat, trapveldjes aan. Op de Asphaltcosite bevindt zich ook het skatepark, het basketbalpleintje en de Finse piste.

Vanaf einde augustus kan iedereen daar terecht om te voetballen. De veldjes werden aangelegd in natuurgras met drainage zodat ze optimaal bespeelbaar zijn, ook bij slechtere weersomstandigheden.

Jongeren willen niet altijd in clubverband sporten, maar eerder wanneer het voor hen en hun vrienden past. We proberen hierop in te spelen door de openbare ruimte zo beweegvriendelijk mogelijk in te vullen, vooral bij nieuwe projecten zoals de aanleg van een gemeentetuin bij de bouw van de nieuwe vrijetijdssite in Zellik aldus de schepen van sport.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk