Fietsersbond niet blij met puinverharding

Een aantal veldwegen in Merchtem werden verhard met steenpuin. De Fietsersbond ontving een aantal klachten over het rijcomfort en de toegankelijkheid van ‘deze mooie verbindingswegen’. De puinverharding werd aangebracht om erosie te voorkomen maar de brokken puin zijn zo dik dat fietsen moeilijk of zelfs onmogelijk wordt.

Het gaat om Voetweg 96, het wegje achter het kerkhof van Hamme en op het onverharde stuk van de Hunsberg. De fijnere steenslag die er op sommige plaatsen werd over gegooid is niet zoveel beter en dreigt weg te spoelen, waardoor er voorlopig dus nog geen oplossing is.

“Nochtans maken deze mooie veldwegjes deel uit van een frequent gebruikt fietsroutenetwerk en de Fietsersbond Merchtem kan niet begrijpen dat er bij de aanleg niet aan de fietsers is gedacht. Men wil steeds meer mensen op de fiets, maar dan moet er meer aandacht zijn voor de fietsvriendelijkheid van deze schaarse verbindingswegen. En liefst vóór de aanleg ervan,” schrijft de Fietsersbond Merchtem in een persbericht.

De Fietsersbond vraagt een duurzame oplossing voor deze wegen en wijst naar goede voorbeelden in Asse. Ze voegen er nog aan toe: “uiteraard staan we altijd klaar om mee te denken waar dat mogelijk is”.

Contact met de fietsersbond: merchtem@fietsersbond.be, www.fietsersbond.be/merchtem

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk