Nieuw onthaalbeleid bij politiezone AMOW

Vanaf 1 september past politiezone AMOW (Asse/Merchtem/Opwijk/Wemmel) het onthaalbeleid aan. Voortaan zal het ook mogelijk zijn om online een afspraak te maken voor het hoofdcommissariaat in de Mollemse industriezone.

Volgens de lokale politie biedt dit nieuwe, online afsprakensysteem heel wat voordelen. “De burger kiest zelf het tijdstip, zodat nodeloos wachten vermeden wordt. Het systeem biedt tevens een overzicht van de documenten die vereist zijn voor een klacht of aangifte. Men heeft ook de garantie dat een onthaalmedewerker met het juiste profiel het dossier behandelt”, klinkt het bij de politiezone.

De afsprakenagenda staat open van maandag tot en met vrijdag tussen 8 en 20 uur en op zaterdag van 8 tot 13 uur. Een afspraak maken kan op alle uren van de dag via de website van de lokale politie. Eventueel kan het ook nog telefonisch via het nummer 02/452.50.05 en dat tussen 7 en 22 uur.

De afsprakenagenda is voornamelijk bedoeld voor inwoners van deze vier gemeenten. Maar ook niet-inwoners die een feit willen melden dat plaatsvonden in een van deze vier gemeenten, kunnen het systeem gebruiken. Zij kunnen zich voor een dringende aangifte ook rechtstreeks melden aan het hoofdcommissariaat. Dankzij de online afspraken zullen de wachttijden korter zijn dan in het verleden. Een folder met extra informatie over het nieuwe systeem zal nog verdeeld worden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk