Historische wimpels van Steltenlopers worden ingekaderd

2021 had een historisch jaar moeten worden voor de Koninklijke Steltenlopers Merchtem. Er waren plannen om dit jubileumjaar uitgebreid te vieren maar … u kent het verhaal ondertussen wel. Niet alleen was er geen kans om het 75-jarig bestaan te vieren maar er waren ook geen optredens omdat nagenoeg alle manifestaties in binnen- en buitenland werden afgelast.

Toch is er een klein lichtpuntje: de Koninklijke Steltenlopers beschikken over zo’n 40 historische wimpels, gekregen bij optredens in o.m. de carnavalstoeten van Aalst en Halle. De oudste (Aalst Carnaval) dateert al van 1946. Dat was kort na het opstarten van de steltenlopers groep.

Voorzitter Roger Daelemans is trots omdat deze wimpels nu op een gepaste wijze zullen bewaard worden. De gemeente zal ze laten inkaderen om ze nadien een plaatsje in het gemeentehuis te geven. De oudste drie zijn ondertussen al van een kader voorzien.

“Zelfs de organisatoren van Aalst Carnaval hebben de wimpel niet meer die wij zorgvuldig hebben bewaar,” zegt Roger Daelemans. “Wij hebben zelf al een paar keer een aanbod gekregen om onze zeldzaamste wimpels over te kopen maar … wij hebben gezegd dat daar geen sprake van kan zijn”.

Binnenkort kan je de wimpels van de steltenlopers dus in het gemeentehuis gaan bekijken. Zo wordt het toch nog een beetje feest voor onze Merchtemse trots.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk