Lokale kunstenaars stellen tentoon op ‘schildersmarkt’ onder luifel

Ook de Vilvoordse kunstenaars kunnen na lange tijd hun werken nog eens aan de buitenwereld laten zien. Er komt zelfs een heuse ‘schildersmarkt’. Elf lokale artiesten zullen elke laatste zondag van de komende zomermaanden tentoonstellen onder de luifel op de Grote Markt.

Op 14 juni gaf het college van Vilvoorde groen licht gegeven voor ‘Den BoulevART’. “Het is een initiatief van Vilvoordse kunstenaars die na lange tijd hun werken nog eens

kunnen tonen aan de kunstliefhebbers”, zegt mede-organisator Corneel Buyck. “Onder de luifel op de Grote Markt zullen elf kunstenaars elke laatste zondag van juni, juli, augustus en september de bezoeker verbazen met een mengeling van gedurfde en populaire stukken. Hiermee willen we het brede publiek een unieke ervaring geven en kennis laten maken met de mogelijkheden van visuele kunst.”

De getoonde werken zijn allemaal unieke zelfgemaakte stukken. Velen van de exposerende kunstenaars hebben een link met de Stedelijke Academie Jan Portaels in Vilvoorde. “’Den BoulevART’ brengt daarmee de sterke punten van de Academie, de stad en de plaatselijke horeca samen onder de luifel.”

De bezoeker zal alleszins met een verhaal thuis komen, beloven de organisatoren. “Een verhaal van verbazing, waardering of ja, zelfs afgrijzen. Iedereen zal er zijn goesting vinden: van romantisch tot pop-art, klassiek tot modern, klein tot immens.”

De eerste editie start op 27 juni van 11 tot 17 uur onder de luifel van de Grote Markt in Vilvoorde. De toegang is gratis.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise