Leerlingen GTSM laureaat Litter Challenge

Steeds meer mensen raken er van overtuigd dat we ons milieu moeten vrij maken van zwerfvuil. GoodPlanet en Colruyt sloegen de handen in mekaar om een Litter Challenge te organiseren waarmee ze originele ideeën en acties van scholieren belonen. 

De Litter Challenge richt zich op leerlingen van de tweede en derde graad van het secundair onderwijs. Drie leerlingen van 5 Industriële Wetenschappen van de Gemeentelijke Technische School in Merchtem slaagden erin zich te plaatsen bij de vijf beste en meest originele ideeën. Jurre, Yoeri en Jarno kwamen als laureaat uit de bus met meer dan  inzendingen.

Hun idee is tegelijk simpel en toch vernieuwend. Geef kinderen op het strand een emmertje en zwerfvuilgrijpers en laat ze zwerfvuil verzamelen. In ruil voor een emmertje zwerfvuil mogen ze dan gratis met een gocart rijden. Het idee van de drie jongens zal nu in een aantal badplaatsen effectief gerealiseerd worden. De jongens wonnen ook een rugzak met bluetooth headset en fietslichtjes.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk