Russische prijsbreker komt naar Opwijk

Uit het TV-nieuws konden we leren dat de Russische warenhuisketen MERE zijn eerste warenhuis in Vlaanderen in Opwijk zou openen. MERE is een prijsbreker in de zin van Colruyt, Aldi en LIDL. Er wordt geen geld uitgegeven aan de presentatie van de goederen en de personeelsbezetting wordt minimaal gehouden. Daardoor zou de Russische keten zo’n 20% goedkoper kunnen verkopen.

Waar precies de MERE komt is nog niet duidelijk. Twee sites komen in aanmerking: de voormalige Red Market site en, even verder, de voormalige LIDL-site. Op facebook wordt al druk gespeculeerd waar precies de MERE in september zijn deuren zou openen. MERE zou nog dit jaar zo’n 10 warenhuizen openen in ons land. Naast Opwijk komen er ook winkels in Flemalle (provincie Luik) en Couvin (provincie Namen).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk