UPDATE : Racistisch incident tijdens GECORO-vergadering

UPDATE : Ondertussen heeft Luc Asselman, want om hem gaat het, zelf ontslag genomen uit de GECORO. Hij gaf toe dat hij een ongepaste opmerking heeft gemaakt. Volgens hem was hij over zijn toeren “na een incident met allochtone jongeren eerder op de dag”.

Voorzitter Lien Casier (CD&V) vroeg om de uitspraak in het verslag op te nemen, alsook om het huishoudelijk reglement te herbekijken om dit in de toekomst aan te pakken. De oppositiepartijen PRO, N-VA en Groen eisen nu het ontslag van de betrokkene en vragen Open VLD om een andere persoon aan te duiden om de partij te vertegenwoordigen.

Tijdens de recentste vergadering van de GECORO (Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening) maakte een lid van de commissie, een gewezen OCMW-voorzitter en schepen, een racistische opmerking bij de bespreking van een punt over sociale huisvesting. Daarop verliet Ludwig De Mesmaeker (vertegenwoordiger van Groen in de GECORO) prompt de vergadering uit protest. De betrokken persoon, die Open VLD vertegenwoordigt, bleef de online vergadering uitzitten.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk