BREAKING : De Roedel trekt aan de noodrem

Het bestuur van Hondenschool De Roedel schreeuwt in een brief zijn ongenoegen uit over het verdwijnen van de parkeermogelijkheden voor de leden. Een paar maanden geleden werden de bomen op de Maerschalck gekapt omdat zij een gevaar vormden nadat tijdens een storm in 2019 een aantal bomen omwaaiden.

De hondenschool kreeg toen de garantie dat ze mocht blijven. De gemeente zou zelfs op zoek gaan naar een tijdelijk onderkomen, schrijft het bestuur van De Roedel in haar persbericht. Ondertussen wordt, nog steeds volgen het persbericht, duidelijk dat het na het herplanten van bomen en struiken niet meer mogelijk zal zijn om op De Maerschalck te parkeren omdat het terrein een park wordt.

“De alternatieven die ons aangereikt werden als parking, zijn onvoldoende. Zowel de parking aan de Sint-Huybrechtstraat (statieplein) als de parkeerzone op Leireken biedt tijdens de avond slechts 10 lege parkeerplaatsen aan, terwijl wij iedere lesavond (maandag en donderdag) een 60 tot 70-tal leden mogen ontvangen die allen met de wagen komen”.

Bovendien wordt Leirekensroute ingericht als fietsautostrade wat ook daar parkeren moeilijk tot onmogelijk maakt. Daar bovenop is er het protest van een aantal bewoners van de Groenstraat die vrezen dat hun rustige straat een drukke parkeerstraat wordt.

De Roedel vreest dat de hondenschool een stille dood zal sterven en legt de verantwoordelijkheid daarvoor bij het gemeentebestuur.  

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk