Twee bossen voor Brussegem

De gemeente Merchtem krijgt van Natuur en Bos en het Randfons 127.802 euro voor het aanleggen van twee percelen bos. Een eerste bos (een speel- en voedelbos) komt achter de gemeentelijke feestzaal in Brussegem. Een tweede, klassiek, bos wat verder aan de andere kant van de Brusselsesteenweg.

Het project Brussegem Bos geselecteerd is als laureaat voor de subsidie Toegankelijk groen in de Vlaamse Rand. We ontvangen 127.802 euro subsidie, daarmee kunnen we 80% van de totale kosten dragen”, vertelt schepen van Jeugd Toon Luypaert (CD&V-plus).

We hebben samen met regionaal Landschap Brabantse Kouters een sterk dossier ingediend. Begin juli organiseerden we een info en participatie-avond waar we veel input hebben verzameld om dit project nog beter te maken”, gaat Burgemeester Maarten Mast (Lijst 1785) verder.

Met het bos aan de Brusselseseenweg creëert het gemeentebestuur een nieuwe doorsteek tussen de Romeinse baan en de Bruselsesteenweg, vooral ten behoeve van de wandelaars. De aanleg van dit groenproject is voorzien voor eind 2021.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk