Lieveheersbeestje, debuut van Lisa Heyvaert

Lisa Heyvaert

Eind vorig jaar verscheen de eerste dichtbundel van de 17-jarige Merchtemse Lisa Heyvaert. Een hele prestatie als je weet hoe moeilijk het is om een boek gepubliceerd te krijgen. En ‘Lieveheersbeestje’ is een bundel met gedichten die Lisa schreef tussen september 2017 en juli 2020.

“Wat je in deze bundel zult lezen, is een verhaal dat begint bij een droevig, klein lieveheersbeestje en eindigt bij een dankbare, hoopvolle vlinder. De reis die het beestje doormaakt, is meteen ook de mijne, want tegelijkertijd met mezelf is ook mijn poëzie geëvolueerd,” schrijft Lisa zelf over haar bundel.

Lisa schreef toen ze tien was al korte verhaaltjes en gedichtjes. Vanaf het derde middelbaar begon ze de gedichten op te schrijven in schriftjes. Lieveheersbeestje is haar debuut, met de gedichten uit haar poëtisch dagboek. Een verzameling die jou nu inkijk biedt in het vat vol tegenstellingen dat haar hoofd moet voorstellen.

De bundel is te verkrijgen via de auteur ( lisa.heyvaert@telenet.be ), in Standaard Boekhandel en bij  uitgeverij Het Punt ( https://uitgeverijhetpunt.be/book-author/lisa-heyvaert/ ).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk