Jonge man belandt onder trein in Merchtem

Rond 12.15 uur kwam een man onder een trein. Het incident gebeurde tussen de spoorwegovergang aan de Klei en het station in Merchtem, ter hoogte van de Huttert. Het zou gaan om een jonge man die op de sporen liep. Hij werd aangereden door een trein richting Brussel en overleefde de aanrijding niet.

Of het om een wanhoopspoging gaat of om een ongeval, is niet meteen duidelijk. Aan boord van de trein waren een dertigtal reizigers die met een bus werden overgebracht naar een station. Tussen Jette en Opwijk werd door de NMBS een vervangende busdienst ingelegd.

Door het incident waren de slagbomen op drie verschillende plaatsen naar beneden. De overweg aan het station van Merchtem bleef gesloten tot het treinverkeer om 14.50 uur werd hervat.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk