Parket vraagt opheffing onschendbaarheid Dries Van Langenhove

Het parket-generaal van Oost-Vlaanderen vraagt de opheffing van de parlemeantaire onschendbaarheid van Opwijkenaar Dries Van Langenhove. De vraag komt er in het kader van een onderzoek naar mogelijke inbreuken op de racismewet, de negationismewet (het ontkennen van de moord op de Joden in de tweede wereldoorlog) en de wapenwet. Van Langehove was de oprichter van een radicaal-rechtse jongerengroep Schild & Vrienden.

In 2019 werd hij – op de lijst van Vlaams Belang – verkozen als lid van het federaal parlement. Daardoor geniet hij onschendbaarheid. Om Van Langehover te kunnen vervolgen moet het parlement dus eerst zijn onschendbaarheid opheffen.

Van Langenhove gaat akkoord met het opheffen van zijn onschendbaarheid. “Ik kijk er naar uit om mijn naam te zuiveren. Ik heb niets te verbergen en er staat niets strafbaars in het dossier”.

Topartikels bij Goeiedag.be