Hamme is Hamme niet

Het Nieuwsblad pakt uit met een quiz ‘Hoe goed ken je je eigen gemeente?’ Leuk initiatief maar … wie 1785 intikt bij de vraag naar de postcode krijgt een balkje met de keuze tussen Brussegem, Merchtem of Hamme. Welke deelgemeente je ook aanklikt, je krijgt een aantal vragen over Hamme. Maar niet het Merchtemse Hamme maar het Hamme uit Oost-Vlaanderen.

Zelf hadden we het niet helemaal door. Toen we bij de eerste vraag: Hoeveel inwoners heeft Hamme, het cijfer 1250 intikten kregen we – tot onze grote verbazing – het correcte antwoord: 24.946. Toen viel onze euro: hier klopt iets niet. Het gebeurt wel vaker: het Merchtemse Hamme wordt hier verward met Hamme in Oost-Vlaanderen.

Wij die dachten toch iets over Merchtem te weten, waren teleurgesteld: geen enkele vraag had betrekking op Merchtem. Alle vragen gaan over het Oost-Vlaamse Hamme (foto: het gemeentehuis). Wij moesten meteen toegeven dat onze kennis over dàt Hamme niet bepaald groot is.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk