Steltenlopers komen uit hun kot om jubileum te vieren

Het is triest: je bestaat 75 jaar maar in dat jubileumjaar kan je eigenlijk niet buitenkomen. Dat overkwam onze Merchtemse Steltenlopers. In 2020 bestaan zij precies 75 jaar maar in plaats van een feestelijk jaar werd het een rampzalig jaar. Corona gooide roet in het eten en alle optredens werden afgelast. Niet alleen in eigen land maar ook in het buitenland. Gelukkig werd in Merchtem Den Hof op Stelten georganiseerd.

‚ÄúEindelijk!‚ÄĚ klonk het in steltenlopers rangen. Eindelijk kunnen de steltenlopers zich weer tonen, in eigen gemeente en in hun eigen jubileumjaar. En dat deden ze: in volle sterkte en vol ornaat. Zondagnamiddag (4 oktober) trokken ze door het centrum van Merchtem met voorop een bord met 75 in grote letters. Dan volgden de blokskesloopsters, de muzikanten en de kleine en grote stelten. In stoet ging het naar de tuin waar Den Hof op Stelten wordt georganiseerd.

Na een parade in de Bogaerdstraat klommen de muzikanten op het podium terwijl de kleinere stelten (de grote konden niet door de toegangspoort) voor spektakel zorgden. De stoet van zondag was op een heel bijzondere manier te vergelijken met het allereerste optreden ooit: een stoet ter ere van de bevrijding. Deze keer niet van de oorlog maar wel van het isolement.

De toekomst van de Steltenlopers lijkt verzekerd
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk