Riolering Vollickstraat op houten palen

In de Vollickstraat in Brussegem wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Omdat de ondergrond waterziek is worden eerst houten palen geheid waarop de riolering kan rusten om zo verzakkingen te vermijden.

Schepen van openbare werken Steven Elpers gaf ons graag een woordje uitleg: “Die palen zijn zo’n zes meter lang en worden verticaal in de grond geslagen. Die palen gaan op zoek naar grond die het gewicht van de riolering kan dragen. Wij hebben dezelfde techniek een paar jaar geleden gebruikt bij het aanleggen van de riolering in de Nieuwelaan”.

“Neen die palen gaan niet rotten omdat ze helemaal in de grond zitten en er geen zuurstof aan kan. Het afvalwater wordt dan afgevoerd naar een rioolwaterzuiveringsstation. De werken zijn begin juni gestart en duren nog tot eind dit jaar”.

De rioleringswerken in de Vollickstraat kosten een aardige duit: zo’n anderhalf miljoen euro.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk