Gemeentebestuur houdt sporthallen open in juli

Het gemeentebestuur van Meise besliste om de sporthallen ook open te houden tijdens de maand juli. Dat doet ze omwille van de coronacrisis.

Vele inwoners zullen niet op vakantie gaan, of in eigen land verlof nemen. Ook zijn er sommige sportverenigingen die hun gemiste trainingen (deels) willen inhalen. “Daarom houden we de sporthallen open, zodat de inwoners mogen blijven sporten”, zegt schepen van Sport Jonathan De Valck (N-VA).

Door de coronacrisis hebben alle sportclubs een 3-tal maanden lang stil gelegen. Verschillende clubs willen graag hun gemiste trainingen inhalen. Bovendien zijn er vele inwoners die hun vakantieplannen uitstellen of die – al dan niet korter – in eigen land op vakantie gaan. Daarom besliste het gemeentebestuur van Meise om de sporthallen toch open te houden.

In normale jaren zijn die sporthallen gesloten tijdens de maand juli. Dit jaar zal dat uitzonderlijk dus anders zijn. De poetsdienst zal de sporthallen dus blijven reinigen. “We geven sportclubs van binnensporten de kans om hun trainingen verder te zetten tijdens de maand juli”, zegt schepen De Valck. “Dit is hopelijk een kleine troost voor wie zijn/haar vakantieplannen noodgedwongen moest bijsturen of annuleren”. Vanzelfsprekend blijven alle coronamaatregelen met betrekking tot de sporthallen ook van kracht.

Sportclubs die voorheen gebruik maakten van de sporthallen, krijgen dus de kans om verder te sporten tijdens de maand juli. Wie meer informatie wenst, mag contact opnemen met de sportdienst via sport@meise.be.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise