Louis Tassenoy (80) overleden

Op 26 april ll. overleed Louis Tassenoy, Lowieken Tas zoals de meeste Merchtemnaren hem kenden. Louis Tassenoy werd geboren op 30 september 1939 en heeft heel zijn leven op de ‘Wolvertemse Kassaa’ gewoond.

Hij was 55 jaar lang lid van de Koninklijke Harmonie St-Cecilia en speelde zelf klarinet. Hij was ook jarenlang – als rechterhand van Fons Willems – bestuurslid van de Koninklijke Fanfare De Herleving in Brussegem.

Maar bovenal was hij kunstenaar en socialist. Op zijn 16de ging hij naar Sint-Lucas, later naar de Academie voor Schone Kunsten. Ook beroepshalve was hij heel zijn leven met kunst bezig, vooral met publiciteits- en decoratietekenen. Vele jaren was hij verbonden aan CC Westrand in Dilbeek.

Maar Louis Tassenoy was ook het boegbeeld van de socialisten in Merchtem. Hij werd lid van de BSP en werd verkozen als gemeenteraadslid voor GMB. Hij deed heel veel aan sociaal dienstbetoon en schilderde reclameborden, affiches en folders voor heel wat verenigingen uit het Merchtemse. Kortom: Louis was een volksmens met het hart op de juiste plaats.

Foto: De huwelijksverjaardag van Louis Tassenoy en zijn echtgenote Lisette Lefever in 2016.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk