Merchtem opent noodcentrum en online hulpplatform

In een videoboodschap (zie onder) kondigt burgemeester Maarten Mast aan dat de gemeente in de gemeentelijke sporthal een noodpost heeft ge√Įnstalleerd in samenwerking met de huisartsen. “Die noodpost zal open zijn van 8 uur ‘s ochtends tot en met 19u ‘s avonds”, zegt burgemeester Maarten Mast.

De noodpost is wel alleen na afspraak te bereiken. “Als je de gekende klachten ondervindt bel je best van thuis de huisarts. Als die niet opneemt, raadt de gemeente aan om de dokter van wacht te bellen via 1733. De dokter aan de lijn zal dan beslissen of je naar de dokterspraktijk kan komen, naar de noodpost in de sporthal moet of naar spoed wordt doorgestuurd. Bij levensbedreigende situaties bel je meteen 112.”

Daarnaast heeft de gemeente ook een online platform opgericht. Daarop bundelt Merchtem alle hulpvragen in verband met het coronavirus. Op www.merchtem.be/merchtemhelpt kan je terecht wanneer je hulp nodig hebt of wanneer je hulp wil bieden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk