Hamsteraars blijven winkels leegkopen

De hamsterwoede is nog niet voorbij. Ook vandaag nog waren de hamsteraars paraat om grote hoeveelheden voeding en hygiëne producten (WC papier, keukenrol, handzeep, …) in te slaan. De meeste warenhuizen lieten de kooplustigen maar met mondjesmaat binnen zodat zich buiten lange files van mensen met (nog) lege winkelkarretjes vormden.

In de winkels werden de rekken leeggekocht zodra het personeel ze met nieuwe koopwaar kon aanvullen. Herhaalde oproepen van grote winkelbedrijven dat er geen reden tot paniek is, dat de pakhuizen meer dan genoeg voorraad bevatten, konden niet baten. Ondertussen draaien de chauffeurs en de transportbedrijven als gek om de koopwaar zo snel mogelijk in de winkels te krijgen.

Ondertussen regent het op internet klachten van werkende mensen dat er voor hen niets meer op voorraad is wanneer ze na de werkuren naar de winkels gaan. Een jonge moeder was bijzonder verbolgen omdat ze niet meer aan het water raakt om de flesjes van haar baby klaar te maken.

Bij Delhaize wordt de periode van 8 tot 9 uur gereserveerd voor 65-plussers. Zij zijn de meest kwetsbare groep en lijden bovendien onder de kaalslag die hamsteraars aanrichten. Ook zij hebben producten nodig om zich te voeden en te verzorgen.

Foto: de rij wachtenden aan de Colruyt in Asse.

Topartikels bij Goeiedag.be