Langeveldmolen wordt stijlvolle B&B

De Langeveldmolen, in het gehucht met dezelfde naam, gaat terug tot de 14de eeuw toen hij deel uitmaakte van de banmolens in het bezit van de heren van Merchtem. In de 18de-19de eeuw werd de watermolen grondig verbouwd en in de jaren dertig van deze eeuw werd de molen elektrisch aangedreven en verdween het schoepenrad. Vandaag is de molen verbouwd tot een stijlvolle B&B door de nieuwe eigenaars Franky Van Keer en Elke Buggenhout.

Het voormalige woonhuis werd volledig gerestaureerd. Dat had heel wat voeten in de aarde want het gebouw moest eerst gestabiliseerd worden met betonnen pijlers en een stalen constructie. Momenteel wordt nog gewerkt aan de schuur die wordt omgebouwd tot een plek voor evenementen. In de stallingen werden zes mooie gastenkamers ingericht. Er werd zoveel mogelijk van de oude moleninrichting behouden. Op één van de kamers hangt zelfs nog een authentieke katrol.

Op 23 april volgt de officiële opening. En daarbij zullen ook Merchtemse steltenlopers aanwezig zijn. Want de steltenlopers zijn hier ontstaan uit het gebruik om, bij overstromingen, de waterrijke plaatsen te kunnen oversteken op houten stelten. Zo bleven de voetjes droog.

Met de realisatie van Franky en Elke wordt een belangrijk stuk historisch erfgoed bewaard voor de komende generaties. Je kan er niet alleen vergaderen en overnachten maar je kan bijvoorbeeld ook inschrijven voor een kookcursus of een relaxerende massage of gelaatsverzorging. In de tuin staat een Finse Kato waar het heerlijk ontstressen is.

MERCHTEM Langeveldmolen Langeveldmolen 2 Langeveldmolen 3 Langeveldmolen 4

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk