AZJP in omscholingsproject voor verpleegkundigen

Vanaf deze maand reserveert het AZ Jan Portaels vier plaatsen voor verpleegkundigen voortkomend uit het project: “een tweede carrière als verpleegkundige”. Het project, gelanceerd door Randstad Medical Academy, biedt een begeleidend traject aan voor mensen die bewust kiezen voor een tweede carrière als verpleegkundige. Het tekort aan verpleegkundig personeel is sinds enkele decennia een constante op de arbeidsmarkt en komt dus als geroepen voor ziekenhuizen. Jan Portaels draagt levenslang leren hoog in het vaandel en vindt het belangrijk dat ook interne medewerkers zich kunnen omscholen tot verpleegkundige.

Een tweede carrière als verpleegkundige is opgericht door Randstad, meer bepaald de Medical Academie naar analogie van Randstad Vakschool Zorg in Nederland. Het doel van Randstad Medical Academy is om zoveel mogelijk zij-instromers te mobiliseren naar de opleiding tot verpleegkundige, georganiseerd door partner-hogescholen. Het project omvat een unieke samenwerking tussen private en publieke spelers en heeft de ambitie om extra instroom in het beroep van verpleegkundige te creëren. Eind april stonden er namelijk nog 1182 vacatures voor verpleegkundigen open.

Thierry Freyne, algemeen directeur AZ Jan Portaels: “Ik ben erg tevreden dat we met het AZ Jan Portaels mee in dit verhaal stappen. Niet alleen is er een noodzaak om nieuwe verpleegkundigen aan te trekken en op te leiden maar moeten we ook voldoende kansen geven aan mensen die zich wensen bij te scholen om dit prachtig beroep uit te oefenen. Levenslang leren is onontbeerlijk voor de inzetbaarheid voor alle medewerkers.”

Marc D’hondt, directeur patiëntenzorg: “Dit initiatief biedt een unieke kans aan mensen met een sluimerende wens om verpleegkundige te worden. Door de intense begeleiding en de stapsgewijze benadering wordt de drempel erg laag om een carrièreswitch te maken.”

Alle openstaande vacatures zijn beschikbaar op de website van het AZ Jan Portaels.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...