Voor elk kind een boom

Merchtem engageert zich om tegen het einde van de legislatuur per gezin minstens 1 boom te planten. In het totaal gaat het dan om zo’n 8.000 bomen. Bij het aanplanten van ‘het geboortebos’ op Langevelde werd alvast een goed begin gemaakt. 1.200 bomen en struiken gingen er de grond in. Zo’n 35 vrijwilligers (voornamelijk van Natuurpunt) en een twintigtal ouders waren opgedaagd om een handje te helpen.

Elk jaar plant Natuurpunt, in samenwerking met het gemeentebestuur, een nieuw stuk natuur aan, als een symbolisch geschenk aan de nieuwe generaties Merchtemnaren.

Deze keer werd daarvoor het domein van de Langeveldemolen uitgekozen. Dankzij de financiële bijdrage van de gemeente en het Regionaal Landschap Brabantse Kouters is dit project mogelijk.

Behalve een nieuwe poel komen er houtkanten, bosjes, knotwilgen, natuurlijke hagen en een boomgaard. Dit soort plekken worden in ons landschap steeds schaarser. Nochtans zijn ze van grote waarde voor het dieren- en plantenleven. Natuurpunt verwachtt dat salamanders en kikkers binnen het jaar hun weg vinden naar de nieuwe poel en dat volgende lente reeds luid vogelgezang klinkt in het nieuwe bosje. De boomgaard wordt dan weer een plekje waar de steenuil zich in zijn sas voelt.

Ook GTSM en de Tuinbouwschool zullen deze week een handje toesteken.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk