(Voorlopig) geen uniforme huisvuilzakken

Merchtem stapt voorlopig niet in systeem van uniforme GFT- en restafvalzak. Het was de bedoeling van de intercommunale Intradura om uniforme zakken van FGT en restafval in te voeren in alle 22 Intradura-gemeenten. Voor Merchtemse gezinnen zou dat leiden tot gevoelige prijsstijgingen en dat ziet het gemeentebestuur niet zitten.

De zak voor restafval (75liter) kost momenteel 1,5 euro in Merchtem, de zak voor GFT maar 0,35 euro. Intradura wil de nieuwe zakken introduceren tegen 2 euro (zak voor restafval van 60 liter) en 1 euro (zak voor groenten, fruit en tuinafval). De prijsverhogingen zullen veel mensen ontmoedigen om hun vuil in de correcte afvalzak te recycleren. Merchtem ziet een driedubbele prijs voor de GFT-zak dan ook niet zitten.

Merchtem stapt dus voorlopig niet in in het systeem van uniforme zakken. “de uniforme zakken. Merchtem zal blijven streven naar een correcte dienstverlening aan aanvaardbare prijzen, waarbij de wekelijkse ophalingen gegarandeerd blijven,” aldus een persbericht van schepen van afvalbeleid David De Valck en burgemeester Maarten Mast.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk