Bijna 18% van fietsers niet in orde met verlichting

Politiezone K-L-M voerde in deze donkere wintermaanden al drie acties uit in de gemeenten Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise waarbij de fietsverlichting werd gecontroleerd. Deze acties kaderen in de campagne van de provincie Vlaams-Brabant ‘fietslicht aan en gaan’.

In totaal werden 220 fietsers op de fietsroutes naar school gecontroleerd. Van 39 jongeren ( tussen 12 en 18 jaar oud ) was de fietsverlichting niet in orde of niet in werking. Dit komt neer op bijna 18%. Om deze fietsers veilig tot op school, thuis of tot bij de fietsenmaker te laten geraken werden er 37 fietslichtjes uitgedeeld uit aan leerlingen die ze nodig hadden.

De ouders van de kinderen waarvan de fietsverlichting niet in werking of defect was kregen een brief waarin gewezen werd op het gevaar. “Op deze manier hopen wij, samen met hen, het naar school gaan veiliger te kunnen maken”, klinkt het bij Politiezone K-L-M. De fietsers die in orde waren werden beloond met spaakreflectoren.
Goed zichtbare fietsers zijn minder vaak betrokken in een verkeersongeval. De provincie Vlaams-Brabant en de Politiezone K-L-M roepen jongeren op om het fietslicht aan te steken en te gaan, ook in donkere omstandigheden.
Zichtbaar zijn in de donkere (winter)maanden, bij hevige regen of mist is van levensbelang.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise