Merchtem 2.0

Traditiegetrouw houdt ook de schepen van financiën een korte toespraak bij het bespreken van de meerjarenpanning. Schepen David De Valck had het over een nieuw Merchtem, een Merchtem 2.0 waarin de voetgangers en fietsers centraal staan, waarin er meer sport- en cultuurmogelijkheden komen en waar het aangenamer wonen is. In de meerjarenplanning staat de mobiliteit centraal, aldus schepen De Valck.

“Om deze meerjarenplanning te realiseren zijn belangrijke inspanningen en investeringen nodig. Wij maken ons sterk dat wij dit investeringspakket kunnen realiseren zonder de belastingen te verhogen”. Centraal staat de veiligheid van alle zwakke weggebruikers. “Ook in Merchtem zal ‘koning Auto’ zich moeten aanpassen. Verkeersinfrastructuur wordt zeer grondig aangepakt en neemt een zeer grote hap uit het budget.”

“Reeds in het Gemeentelijk Structuurplan van 2012 is sprake van ‘Poorten van Merchtem’.  Dit betekent dat   je als weggebruiker ziet, voelt dat je het centrum in komt.  In dat centrum staat de zwakke weggebruiker centraal, moet het aangenaam vertoeven zijn met   meer groen, meer plaats voor rust, spelende kinderen, aangenaam winkelen, genieten restaurant, café, terrasje, het marktgebeuren en de vele activiteiten die doorgaan in het centrum. Hetzelfde geldt uiteraard voor de kernen Brussegem, Peizegem, Ossel, Hamme”.

Foto enkel illustratief

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk