168.000 euro voor vergroeningsproject

Correctie: In een vorige versie van dit artikel werd de verkeerde foto gebruikt, deze keer beter

De gemeente Merchtem krijgt van de overheid 168.409,09 euro subsidie om het Lijsterbespark uit te breiden. Met dat geld zal een woning – door de gemeente aangekocht – in de Sint-Janstraat gesloopt worden en de vrijgekomen ruimte ingericht worden als een groene poort naar het park op de OCMW-site. De nieuwe subsidie komt bovenop het kwart miljoen euro aan subsidies voor het vergroenen van de speelplaats van De Plataan.

De aangekochte woning ligt pal naar het fiets- en voetpad dat de Sint-Janstraat verbindt met het Lijsterbespark. De woning wordt afgebroken en ook het voet- en fietspad wordt vervangen. Er komt uiteraard een nieuwe fiets- en voetpad maar ook spel- en rustelementen. Bovendien zal de vrijgekomen ruimte de zichtbaarheid van het Lijsterbespark ruim ten goede komen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk