Oostfronters lokten 110 luisteraars

De traditionele ‘lezing’ van VOSP aan de vooravond van 11 november was ook dit jaar een publiek succes. Ruim 110 geïnteresseerden waren naar ‘Ons Parochiehuis’ gekomen om te luisteren naar historicus Frank Seberechts, auteur van het boek ‘Drang naar het Oosten’.

MERCHTEM Oostrfonters 2
Frank Seberechts

Seberechts brengt in zijn boek en in zijn lezing het verhaal van de duizenden Vlaamse jongeren die lid werden van de Vlaamse SS en naar het oostfront trokken om er te gaan strijden voor de ‘Germaanse zaak’ en tegen het communisme. Seberechts toonde aan dat een deel van die ‘idealisten’ zich ook bezondigd hebben aan oorlogsmisdaden.

MERCHTEM Oostrfonters 1

Lees ook:

Granaatscherven slaan in

11 november in Merchtem

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk