Betaal een maaltijd … en schenk ze weg

Onder de noemer Bistro Social organiseert de gemeente Merchtem een campagne om een gratis maaltijd te bezorgen aan inwoners die daar nood aan hebben. “Het gaat niet alleen om armoede,” zegt Julie Asselman, schepen van sociale zaken, “maar ook om mensen die geïsoleerd en eenzaam zijn. Dat kan door de leeftijd of door ziekte”.

Het systeem is eenvoudig: iedereen kan een ticket voor Bistro Social (zeven euro) kopen en dan wegschenken. In Merchtem kan dat in de Campus Gasthuisstraat (aan de OXCMW-site). Je ticket kan je enkel betalen via bancontact. Je aangekochte maaltijdbon komt dan in een urne terecht en wordt door de sociale dienst van de gemeente bezorgd aan wie er behoefte aan heeft.

De begunstigde kan zelf kiezen wanneer hij of zij naar het sociaal restaurant in WZC Ter Stelten komt. Het kan ook in kleinere groepen of in functie van wat er die dag op het menu staat. Een maaltijd bestaat altijd uit soep, een hoofdgerecht en een dessert. Je kan het weekmenu vinden op https://www.merchtem.be/product/563/sociaal-restaurant

Je kan een maaltijdbon wegschenken van 15 september tot 16 oktober.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk