Dag van de landbouw op Fruitbedrijf De Coninck

Op zondag 15 december is er weer de Dag van de Landbouw. In Mazenzele kan je gaan rondneuzen bij fruitbedrijf De Coninck-Van den Bossche. Uit het kleine landbouwbedrijfje van zijn ouders, die zich bezighielden met akkerbouw en veeteelt, groeide de passie van Peter De Coniinck: een fruitbedrijf.

Hij kweekt appelen en peren op 12 hectare en doet dat op milieuvriendelijke wijze. Dat wil zeggen dat hij zo veel mogelijk predatoren inzet, waardoor insecten die schade berokkenen aan de appels en peren bestreden worden door hun natuurlijke vijanden. Op die manier kan het fruit mooi uitgroeien en blijft er geen residu van bestrijdingsmiddelen achter op de vruchten.

Peter en Véronique verkopen het fruit grotendeels via veiling BelOrta, maar er wordt ook aan huis verkocht. Op die manier wil Peter vers en gezond fruit aanbieden tegen een eerlijke prijs. Naast appelen en peren worden hier ook wintertarwe, aardappelen, mais en suikerbieten verbouwd. Volg te voet of met de huifkar een rondleiding op het bedrijf. Ontdek lokale producten op de boerenmarkt. Natuurlijk kan je ook het eigen fruit en de fruitsappen proeven. Voor de jonge bezoekertjes is er kinderanimatie.

Dag van de Landbouw, 15 september van 10 tot 18 uur op Fruitbedrijf De Coninck, Vossestraat 129, Opwijk-Mazenzele.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk