100 jaar Music Time wordt volks feest

In de loop van volgende week verrijst een echt tentendorp op het Statieplein in Peizegem. Music Time Peizegem (ontstaan uit de fanfare Ste Cecilia) viert dan zijn honderdste verjaardag samen met een groot aantal verenigingen uit Peizegem. Het wordt een feest waarin de muziek uiteraard centraal staat. Maar er zal ook lekker gegeten en gedronken worden. De meeste verenigingen baten immers een standje met drank of eten uit.

Geschiedenis

In 1919 werd de Peizegemse zangvereniging “De Herleving” de toegang ontzegd op een muziekfestival in Merchtem. Zij moesten – als zangvereniging – wachten tot alle muziekkorpsen aan de beurt waren geweest. De zangers van Peizegem waren zo op hun teen getrapt dat ze nog dezelfde dag beslisten een fanfare op te richten. Die werd Ste Cecilia gedoopt en telde 30 muzikanten.

Een jaar later traden ze op tijdens een muziekfeest in Peizegem en nog een jaar later (1921) stonden ze in Merchtem toch op het podium. Ste Cecilia werd een vaste waarde in het Peizegemse dorps- en verenigingsleven en vierde zijn 50ste en 75ste verjaardag met muziek én glans. In 2004 vervelde de fanfare tot Music Time Peizegem, een moderne muziekmaatschappij met een vernieuwend repertoire, een bezielend bestuur en een gedreven dirigent. Eerst hanteerde Dirk Legroux het dirigeerstokje dat hij in 2005 doorgaf aan Tim Van Medegael.

Feest

Feestweekend 100 jaar grote affichesHet feest  begint al op vrijdag. Van 18.30 tot 19.30 kan je starten in een wandelzoektocht rond het thema 100 Jaar Music Time. De zoektocht duurt zo’n uurtje. Je kan onderweg stempels verdienen om mooie prijzen te kiezen. Om 18.30 kunnen de hongerigen aanschuiven voor het Breugelfestijn georganiseerd door Music Time. Joeng en Aat zorgt voor muzikaal vertier.

Zaterdag is de grote dag. In het spoor van de Breugeliaan van vroeger verzorgen de Peizegemse verenigingen een zeer gevarieerd aanbod van eet- en drankstandjes. Je kan honger en dorst stillen vanaf 14 uur. Voor de kinderen is er een gevarieerd programma met o.m. kennis maken met MTP e met muziek, een schminkstand, een ballonnen clown, instrumenten maken, een springkasteel en een initiatie steltenlopen.

Om 14 uur begint ook een groots muziekspektakel met niet minder dan 9 muziekmaatschappijen en onze eigen Merchemse Steltenlopers. In de apotheose spelen muzikanten van verschillende muziekmaatschappijen samen. De feestelijke zaterdag wordt afgesloten met een Kreuners Tribute van de Peizegemse coverband Prozac.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk